instruktører

Cecilie Skog
Utdannet sykepleier fra Ålesund, mest kjent for sine ekspedisjoner til Mount Everest, sydpolen og Nordpolen. Var pr 2006 den eneste kvinne i verden som har nådd toppen av de høyeste fjell på hvert Kontinent (seven summits). I senere har hun tid gitt ut bøker, blitt kjent gjennom media med dokumentarer og tv serier.

Johan Kaggestad
Johan var landslagstrener i friidrett langdistanseløp i ni sesonger, hvilket resulterte i 13 medaljer i OL, VM og EM. Han var i denne perioden personlig trener for verdensstjernene Grete Waitz og Ingrid Kristiansen. I forbindelse med sønnen Mads' interesse for sykkelsport ble Kaggestad trukket inn som trener også i denne idretten. I 2006 tok han over for Finn Aamodt som støttetrener til landslagstrener Peter Mueller for det norske skøytelandslaget. Johan har de siste årene vært kjent som ekspertkommentator til Tour de France. 

Johan regnes som en pionér på å bruke fysisk trening som en aktiv del av behandlingstilbudet for psykiatriske pasienter. Han trener pasienter og utvikler metoder ved Modum Bads Nervesanatorium. Et initiativ som har fått stor nasjonal oppmerksomhet er Modum-prosjektet, som regnes som en nyvinning innen forebyggende og rehabiliterende helsearbeid. Kaggestad har vært kultursjef i Modum kommune i 6 år, og har i mange år arbeidet som konsulent i næringsliv og organisasjonsliv.

Carina Hultin Dahlmann
Carina er Norges første juiceterapeut utdannet av selveste Juicemasteren, Jason Vale fra England. Juicing er læren om vitaminer, mineraler, antioksidanter og enzymer, og hvordan ferskpresset frukt- og grønnsaksjuicer kan lindre, forebygge og forbedre livsstils problemer og sykdommer. Juicing er også perfekt om man ønsker å gå ned i vekt.
Carina er også utdannet personlig trener og kostholdsveileder og driver til daglig firmaet Juicy Drops i Oslo. Carina bidrar ofte med hennes kunnskap til kjente kvinnemagasiner som ShapeUp og Stella Magasin og har også juicet på God Morgen Norge. Snart debuter hun også som forfatter med en bok om juicing på Schibsted Forlag.
Få med deg Carinas foredrag «Bli juicy! Sunn, frisk og energifull med ferskpresset juice» på torsdagen og hennes foredrag om trening og ernæring på fredagen. For mer informasjon se www.juicydrops.no

Hæge Fagerhus
Hæge er Master Trainer Wellness Institute Norge/ Utdanningsansvarlig for Qicraft Norge. Hæge har jobbet 5 år som dagligleder av treningssenter, samt 10 år som personlig trener/ veileder og gruppe instruktør. Hun har 13 års erfaring som profesjonell håndballspiller på nasjonalt og internasjonalt nivå og har spilt i både norsk eliteserie og i tysk Bundesliga. Hæge har en bachelor fra Norges Idrettshøyskole og er utdannet helse- og treningsterapeut. I tillegg har hun tatt en leder utdanning ved BI. Hun deler gjerne sine erfaringer og elsker å jobbe med å motivere mennesker til en aktiv livsstil.

Solveig Pedersen
Solveig er langrennsløper som konkurrerte på 1980- og 1990-tallet. Hun representerte kristiansandsklubben Oddersjaa SSK. Under Vinter-OL i 1992 vant hun sølv på 4 x 5 km stafett og ble nummer 8 på 5 km langrenn. I dag jobber Solveig på heltid innen idrett og leder Kompetansesenteret for Idrett i Agder. Hun konkurrer fortsatt i bl.a. løping og langrenn. 

Morten Aa Dypvik
Tidligere Norsk Herrelandslags trener i Langrenn (2007-2011), står bokført med 16 VM medaljer hvorav 10 Gull og i tillegg 4 OL medaljer, jobber nå med prestasjonsutvikling i Aker Solutions.

Roy Hegreberg
Tidligere Proffsykelist med flere seire nasjonalt, deriblant 3 ganger vinner av Nordsjørittet. Er nå sportsjef for det Norske continental laget Sparebanken Vest-Ridley, Et lag han også har vært en aktiv rytter for.

Svein Gaute Hølestøl
Tidligere proffsyklist med OL deltakelse for Norge i 1996 og 2000, syklet proff i utlandet for Danske Chicky World og Tyske Gerolsteiner, 4 NM gull. Har senere vært sportsjef i Norges Cykleforbund 2000-2006. Driver nå Sykkelbutikk.

Arild Jørgensen
Arild  har en solid trenerbakgrunn med erfaring både fra langrenn og skiskyting. Han var damelandslagstrener i langrenn på 90-tallet. Har trent bl.a. skiskytter Gro Marit Istad Kristiansen til VM-gull. I vinter ledet han Sprek prosjektet til Fædrelandsvennen foran Tour Hovden.

Stig W. Ågedal-Mortensen
Idrettsbakgrunn: turn. Utdannelse: Ergoterapeut og pedagogikk. Erfaring: turnerer fra ca 14 år. Basistrener for alle idretter fra 18 år. Blant annet ved Turnforeningen, Olympiatoppen og ikke minst KIA. Jobb innen idretten; tidligere daglig leder Oslo Turnforening. I dag daglig leder for Trivsel Treningssenter, basisansvarlig i KIA, fysisk trener ØIF, fysisk trener. Vipers.

Olaf Hetland
Olaf har vært instruktør innen spinning siden -97 da det var nyhet i Rogaland. Han har i disse årene vært ansatt i SportsClub, senere Elixia, og har hatt ca 2500 timer. Har de fleste kurs innen spinning, men Certificate fra Les Mills RPM er det han har kjørt mest og brukt som base etter at Elixia sa opp avtalen med Les Mills. Olaf  har tatt spinning på alvor og hele tiden lært fra de beste instruktører fra hele verden og som han hevder er nøkkelen til at han også har bra og fulle timer. Olaf startet med å sykle ute etter 5 år som instruktør, treningsturer fra 1 til 2,5 timer gav resultat, i 2003 og 2004 var han første mann over målstreken i Nordsjørittet. Disse årene frem til 08 lå han ca 15-20 minutt bak de beste i eliteklassen. I 2007 kom han inn på 2,49.

Andreas Kjøndal
Lærer på ekstremsportlinjen på KVS-Lyngdal samt markedsansvarlig for skolen. Tidligere marinejeger.

Egil Andre Bjørgen
Ernæringsfysiolog og FAH (Fysisk Aktivitet og Helse) rådgiver. Har 8 års studier innen ernæring og idrett fra Norges Idrettshøgskole og The University of Newcastle i Australia. Har nylig jobbet ved enhet for fysikalsk medisin og rehabilitering (EFF) ved Sørlandet sykehus i 3 år med hovedvekt på livsstilsutfordringer. Har jobbet med ulike pasientgrupper ved 4 sykehus i Norge og Australia, men har også utdanning/jobberfaring som PT og treningsveileder. Egil Andre er skribent i Fædrelandsvennens helgemagasin og er tilknyttet KIA (Kompetansesenteret for Idrett i Agder).

Back To Start
Grûnderne bak Back To Start er Siri Linn Haugen og Silje Blindheim. De har høy idrettsfaglig kompetanse og vil etablere en ny merkevare gjennom moderne design og et lekent, utilgjort, energifriskt og effektivt treningskonsept.

Siri Linn Haugen
Siri Linn er daglig leder i Back To Start. Hen er pedagog, har bachelor i idrett samt flere sertifiseringer innen trening. Siri Linn har vært 15 år i treningsbransjen og har god ledererfaring innenfor fagområdet. Gjennom sitt lekende engasjement og smittende humør, inspirerer Siri Linn deg til å nå nye høyder i treningen. Dette gir timene hennes en særegnet og energifriskt preg. 

Silje Blindheim
Silje er faglig ansvarlig i Back To Start. Hun er Cand.Scient fra NIH med hovedfag i Basistrening. Silje har vært over 17 år i treningsbransjen, både som instruktør, PT, fagperson, kompetanseutvikler og er kursholder for NIH Fitness og basistrener for Olympiatoppen Vest-Norge. Som instruktør er Silje inspirerende og inkluderende. Hennes klasser er fylt med energi og personlighet. Hun er opptatt av høy faglig kvalitet som har til hensikt å sikre en god treningsopplevelse og treningseffekt for deltakerne.

Egor Filipenko
Egor er 10 ganger norgesmester i dans. Egor har konkurrert i dans siden han var 9 år gammel. Han har vært semi finalist i Em og Vm. Finalist i So you think you can dance Skandinavia. Egor har vært med 4 sesonger i Skal vi danse. Han har tatt to sølvmedaljer i Skal vi danse konkurransen. Egor skal være med i kommende sesong av Skal vi danse.

Åsmund Tveitevoll
Åsmund er utdannet lærer. Han har en mastergrad i idrettsvitenskap med fokus på fysiologi. Åsmund har en mastergrad i ernæring og helse med fokus på kosthold og prestasjon. Han er også utdannet PT og massør og driver sitt eget foretak der han jobber med livstilsendring, undervisning, foredrag og personlig trening

Ida Skaret Fjøseide
Ida har lang undervisningsbakgrunn fra dans og fitnessbransjen. Ida jobber til daglig som lærer og underviser i Ragga og Hip hop ved Groove dansestudio i Trondheim. Hun har tidligere vært en del av team Nike Norge og hun har presentert på mange conventions i både inn- og utland. I dag er Ida en del av Team Basis og Team Ragga Norge. Ida brenner for dansen og med hennes pedagogikk, musikalitet og lidenskap vil hun få fram danseren i deg.

Sølve Sunderhagen
Sølve er en av norges mest anerkjente Zumba-instruktører og presentert klasser mange steder i Norge. Sølve jobber ved Friskhuset Akersgata hvor han sprer treningsglede og motivasjon. Han er en svært allsidig, erfaren og dyktig instruktør som instruerer mange ulike konsepter. Timen til Sølve preges av god intensitetesstyring, mye engergi og enda mere smil og latter! I tillegg er Sølve nyskapende og kreativ hva som gjelder musikk og koreografi, noe som gjør timene hans spennende og inspirerende.

Anniken Karlsrud
Anniken jobber som personlig trener og instruktør på Friskhuset Akersgata. Anniken er utdannet på Norges Idrettshøyskole og studerer nå medisin på Uio. Hun har presentert timer på flere conventions og har god erfaring innen bransjen. Anniken er energisk og effektiv. Anniken har en unik evne til å få frem godfølelsen hos den enkelte deltager, noe som gir stor effekt og treningsglede.